Gode råd til sko

Gode råd til vedligeholdelse af dit fodtøj

Her kan du læse hvordan du bedst muligt vedligeholde dit fodtøj.

Hvorfor er det vigtigt at pleje sine sko rigtigt?
    Skoen ser velplejet ud.
    Skoen beskyttes mod fugt.
    Skoen forbliver smidig og sidder mere behageligt på foden.
    Skoen holder længere.


Du bør anvende imprægnering før brug!
Når du køber et par nye sko eller støvler er det altid en god ide at imprægnere dem inden du tager dine sko i brug. På den måde undgår du at fx. salt, smuds, væsker osv. trækker ned i skoens materiale og beskadiger skoen.

VIGTIGT! Hvis dine sko er lavet i syntetisk materiale, så skal den imprægnering du bruger være specielt beregnet til tekstile og syntetiske materialer. Hvis du ikke er opmærksom på dette kan du i yderste tilfælde beskadige din vare.


Sæt dig ind i hvad dine sko skal behandles med.
Ikke alle materiale skal du behandle på samme både. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i hvad netop dine sko skal plejes med. Du kan også altid søge råd og vejledning ved din lokale skobutik eller ved os – Vi er altid klar til at hjælpe, både over mail, chat og telefonisk!

Hvad kan jeg bruge til hvilke materialer?

Glat skind
Imprægnering: Du skal bruge en indprægning/Protector der er beregnet til alle skind typer.

Pleje: Du skal bruge læderfedt, læderbalsam eller en Gel creme. Det gør skindet pænere at se på, opfrisker farven og blødgøre skindet. Det kan fås i ”neutral” farve, så du kan bruge det til alle farver. Dette kan du også bruge hvis din sko har fået små overflade ridser. Hvis du bruger læderbalsam eller Gel creme, skal du oftest polere skoen op så den får glans. Med læderbalsam skal du typisk ikke polere for at opnår et glansfuldt udtryk.

Skal du hurtigt ud af døren, og pludselig har glemt at pudse dine sko? Så kan du bruge en ”hurtig pudser”. Den giver hurtig et glansfuldt udtryk på igen tid.

Pleje af skader: Hvis din sko har påført sig skader, kan du afhjælpe skaden. På det omtale sted kan du bruge en sko creme. Sko creme fået både på tube hvor der sidder en svamp du nemt og hurtigt kan påføre produktet med, og på glas hvor du skal påføre cremen med en svamp, klud eller påsmøringsbørste. Sko creme findes i mange forskellige farver. Du finder den farve der er tættes på din skos farve. Hvis cremen ikke dækker godt nok, så brug gerne en tone mørkere, så dækker sko cremen oftest lidt bedre.

Rengøring: Ønsker du at fjerne overflade snavs på glatskind fjernes det bedst med en alm. Sko børste, fugtig klud eller -svamp. Har du tabt en væske på dine sko, som ikke tørre ind og bliver pæn af sig selv, kan du bruge Combi Cleaner, som er en effektiv pletfjerner, som over giver en vandafvisende overflade. Den kan også bruges til at få grimme vand- og salt render af skoene.


Ruskind, nubuck og olieret skind:
Imprægnering: Du skal bruge en indprægning/Protector der er beregnet til alle skind typer.

Pleje: Du skal bruge en Olie spray/Oli Renovator. Det opfrisker farven, blødgøre skindet og genskaber også det olierede look. Olie spray fået i en ”neutral” farve så du kan bruge den til alle slags farver. Trænger din sko virkelig til farve fordi den er falmet, så kan du bruge en farveopfrisker, det kunne være Suede Velours. De findes i mange forskellige farver. Du finder den farve der er tættes på din skos farve. Det er en tube med en svamp forenden, der gør det nemt at duppe farve på. På den måde får skoen dens farve tilbage.

Pleje af skader: Hvis din sko har påført sig skader, kan du afhjælpe skaden. På det omtale sted kan du bruge en farveopfrisker som nævn i forrige afsnit om ”Pleje til Ruskind, nubuck og olieret skind”.

Rengøring: Ønsker du at fjerne snavs på ruskind, eller nubuck fjernes det bedst med en ruskindsbørste. Den ”hårde” side bruges til snavs der sidder godt fast – brug dog den med forsigtighed! Den ”bløde” side bruges til løse overflade snavs og denne side kan også bruges til at vende hårene rigtigt på skoen, så ser skoens farve flottere ud. Har du tabt en væske på dine sko, som ikke tørre ind og bliver pæn af sig selv, kan du bruge Combi Cleaner, som er en effektiv pletfjerner, som over giver en vandafvisende overflade. Den kan også bruges til at få grimme vand- og salt render af skoene.


Syntetisk- og tekstile materiale:
Imprægnering: Du skal bruge en indprægning/Protector der er beregnet til alle syntetisk- og tekstile materiale. Her er det vigtig at du er opmærksom på at det er til disse materialer, da det kan give skader på skoen.

Pleje: Du skal bruge en Combi Care. Det er en pleje der kan bruges til sko der er lavet af forskellige materialer.

Rengøring: Ønsker du at fjerne snavs på syntetiske- og tekstile materialer kan du bruge en rukindsbørste. Den ”hårde” side bruges til snavs der sidder godt fast – brug dog den med forsigtighed! Den ”bløde” side bruges til løse overfalde snavs. Har du tabt en væske på dine sko, som ikke tørre ind og bliver pæn af sig selv, kan du bruge Combi Cleaner, som er en effektiv pletfjerner, som over giver en vandafvisende overflade. Den kan også bruges til at få grimme vand- og salt render af skoene.


Lak og højglans:
Imprægnering: VIGTIGT! Brug aldrig imprægnering på dine lak og højglans sko! De kan ikke tåle dette, og kan i yderste tilfælde gå i stykker. Læs dog næste afsnit ”Pleje af Lak og højglans”.

Pleje: Lak og højglans plejes med en creme der er specielt beregnet til dette. Du kan bruge Lak patent, mousse eller spray. Det renser, plejer og holder materialet smidigt. Giv gerne denne pleje før brug så du undgår ridser, da det er nemmere at polere væk efter denne pleje proces.

Rengøring: Ønsker du at fjerne snavs og ridser på lak og højglans materialer kan du bruge en Lak patent, mousse eller spray som nævnt i forrige afsnit.


Er dine sko våde, og skal tørres?
Hvis dine sko er meget våde og skal tørres må du aldrig tørre dem i en ovn eller med varmeapparater! Dette er meget vigtigt da dette kan ødelægge dine sko. Den bedst mulige måde at tørre dine sko på, er at putte avispapir, eller andet materiale der kan suge fugt, ned i dine sko og lad dem stå til tørre i et lunt rum. På den måde passer du bedst muligt på dine sko.
Husk dog herefter at pleje dine sko, da de efter sådan en våd omgang hungre efter pleje så de kan blive ”blødt op”.

 Kåret som årets butik

 Fragtfri over 500,- i Danmark

 Dag til dag levering

 Professionel kundeservice

Juul-Sko Kundeservice

Ring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder, events og nye produkter fra Juul-Sko

Dynamic-it leverandør af webshop